Serviceinfo

Betalingservice

Hvis du har konto, har du mulighed for at betale dine apoteksregninger via PBS. Vi vil gerne opfordre vores kunder til at betale deres regninger automatisk.

Du får hver måned en opgørelse fra PBS, der viser hvor meget du skal betale og betalingen foretages ved automatisk træk på din konto. Så sparer du en tur på posthuset samt et unødigt giro-gebyr.

Vær opmærksom på, at afhængig af tidspunktet for aftalens indgåelse kan der gå en måned før aftalen træder i kraft. Derfor kan det forekomme at du ikke kan se betalingen af din oversigt på trods af at aftalen er underskrevet. Hold øje med din betalingsoversigt fra PBS, så ved du hvornår betalingsaftalen er effektueret.

Ved spørgsmål vedrørende regninger, indbetalinger m.m. kan bogholderiet kontaktes mandage og fredage på telefon: 87429400 eller via vores kontaktformular.

Bestil pillepas online

Bestil dit pillepas ved os lige her!

Medicintilskud

Læs mere om beløbsgrænserne for medicintilskud gældende fra 1. januar 2021

Brystpumpeudlejning

Apoteket udlejer brystpumper af mærket Ameda. Det er samme type, som bruges på sygehusene.

Ameda Elite el-brystpumpe er i dag den mest udbredte brystpumpe på danske sygehuses børne- & barselsafdelinger.

En solid og driftssikker brystpumpe, der kan indstille vakuum (sugestyrke) og cyklus (hastighed) individuelt, så det kommer tættest muligt på en normal amning. En meget støjsvag brystpumpe, der er nem at bruge.

Send os en forespørgsel via vores kontaktformular

Lejepriser for brystpumpe

  • Lejeperiode 7 dage inkl. 1 flaskesæt kr. 440
  • Efterfølgende dage, pr. dag kr. 20
  • Depositum ved afhentning kr. 500

Er du medlem af ”Danmark”, kan du få kr. 10,00 pr. dag i tilskud.

OBS!
Depositum: Udbetales ved tilbagelevering i rengjort tilstand, ellers opkræves 75 kr. i rengøringsgebyr.

Dosispakket medicin

Vidste du, at du kan få pakket din medicin i poser, som hjælper dig med at huske al medicin f.eks. til morgen, middag og aften? Hver pose indeholder de forskellige præparater du skal indtage, med påtrykt dato og tidspunkt. Så det eneste du skal gøre, er blot at åbne posen og indtage din medicin. Dosispakket medicin giver færre fejl i din medicinering, hvis du får meget medicin og har svært ved at få /holde overblik over din medicin.

Hvem kan få dosispakket medicin?
Din læge skal skrive på recepten, at din medicin skal dosispakkes. Men du kan selv bestemme, at du gerne vil have din medicin dosispakket.

Hvad koster det?
Når apoteket dosispakker medicin, skal det opkræve et lovpligtigt gebyr.

Gebyret på dosispakningen er tilskudsberettiget, så længe den er ordineret af en læge, og minimum et af de lægemidler, der skal i dosisrullen, også er tilskudsberettiget. Samlet set koster det dig 1 – 2 kroner pr. dag, set over et helt tilskuds år.

Ud over gebyret skal man også betale for de lægemidler, der kommer i dosisrullen. De almindelige tilskudsregler gælder også for medicin, der bliver dosispakket.

Budservice/ Udbringning

Apoteket tilbyder udbringning af medicin mandag til fredag i Risskov, Vejlby, Skejby, Egå, Skæring, Lystrup, Lisbjerg og del af Aarhus N. 

Der er ingen udbringning om lørdagen.

Vi tilstræber at levere medicinen samme dag som vi modtager bestillingen. Efter deadline (kl.14) bringer apoteket først ud kommende hverdag. Hvis vi ikke ligger inde med hele bestillingen, så kører vi først ud med hele leverancen dagen efter, når vi får varen hjem. Vi kører ikke 2 gange til samme adresse, medmindre der er tale om akut medicin, eksempelvis antibiotika eller hvis det af andre årsager ikke kan vente til dagen efter. Vi anbefaler, at du kontakter apoteket så tidligt som muligt, hvis du ønsker en del af din medicin bragt ud samme dag. Haster din levering kan du altid bede om at få det bragt ud med taxa, for egen regning.

Bestil udbringning

Pakning og forsendelse sker fra Vejlby Apotek. Ingen af de øvrige afdelinger tilbyder forsendelse.

Det koster 50 kr. pr. levering.

Aftale om udbringning kan ske:

Ved henvendelse til apoteket på telefon 87 42 94 00 eller samtidig med bestilling af receptmedicinen hos lægen. Apoteket vil da modtage besked fra lægen om at medicinen bedes bragt til adressen. Benyt venligst elektroniske korrespondancemeddelelser, hvis du er fagperson, ved bestilling af andre varer end receptpligtige lægemidler.

Lokationsnummer til elektronisk korrespondance: 570000171781

Returnering af medicin og andre varer

Der er forskellige regler der gælder om returnering af medicin eller andre varer.

Ønsker man at returnere en vare, skal det ske snarest muligt efter købet og inden en uge. Man skal altid medbringe købskvitteringen og varen skal fremstå pæn og uanbrudt.

Vi tager kun varer retur, hvis vi skønner, at produktet ikke har lidt overlast og at det kan videresælges.  

En kunde er ifølge købeloven ikke berettiget til at returnere et produkt med mindre produktet lider af fejl eller mangler. I disse tilfælde laver apoteket selvfølgelig en reklamation på produktet. (Du finder købeløven her og information fra Konkurrence- og Forbrugstyrelsen)

Ved køb af f.eks. hudplejeprodukter til gave har vi mulighed for at plombere gaven, så den senere kan byttes mod forevisning af købskvittering, dog kun på Vejlby Apotek og tilhørende enheder. Alternativt kan man i stedet gøre modtageren glad med et af vore gavekort.

Kølevarer tages dog aldrig retur, da Apoteket skal kunne garantere for korrekt opbevaring.

Medicin
Det er vigtigt at bemærke, at vi ikke tager medicin retur ifølge gældende lovgivning. Dette skyldes, at apoteket skal kunne garantere for korrekt opbevaring af lægemidler, hvilket ikke er muligt for os hvis medicinen har været ude af apoteket. 

Kvalitet og servicemål

På Vejlby Apotek arbejdes konstant på at øge kvaliteten i vores håndtering og information omkring lægemidler.

I den forbindelse fastsætter apoteket en række servicemål, som apoteket ønsker at overholde.
For at dokumentere at apoteket overholder disse kvalitets mål foretager apoteket selv med jævne mellemrum målinger af kvaliteten på de enkelte områder.
Apoteket modtager lejlighedsvis kontrolbesøg fra Sundhedsstyrelsen, der kontrollerer at apoteket udfører sit hverv i overensstemmelse med gældende lovgivning, og lever op til annoncerede servicemål.
Fra den 31. marts 2003 blev der indført et lovkrav om, at de servicemål, det enkelte apotek arbejder efter, skal være offentligt tilgængelige.